Vezérlés

A vezérlőrendszer feladata a különböző beérkező információk a kijelző felületre juttatása. Többek között lehetőséget biztosít analóg és digitális videojelek megjelenítésére csakúgy, mint helyi vagy külső forrásból érkező szöveges információk kiírására.

A vezérlőrendszer különálló egységet alkot, a kijelzőtől akár nagyobb távolságra is telepíthető. A vezérlés a megjelenítő felülethez üvegszál és elektromos kábelen keresztül kapcsolódik, az előbbi a képi és szöveges információ a kijelzőre juttatásáért felelős, az utóbbi a berendezés ki/bekapcsolásához szükséges, valamint egyéb vezérlőinformációk (diagnosztika, analóg és digitális órák) továbbítását szolgálja.

A vezérlőrendszer központi részét egy vagy több számítógép alkotja. Az ez(ek)en futó programok felelősek az információ kijelzőkre juttatásáért. Az általános célú szövegkiíró, grafikus és videolejátszó programokon kívül a berendezés rendeltetésétől függően speciális sportcélú és reklámprogramok is tartozhatnak a vezérlőrendszerhez.

A számítógépen Windows 10 operációs rendszer fut. A vezérlőrendszer programjai kiegészülnek grafikus szerkesztő és animációs programokkal is, melyek számos izgalmas lehetőséggel bővítik ki a berendezés tudását.

Grafikus és videotábláinkhoz külön multimédia számítógépet szállítunk, mely a grafikák szerkesztésén és animációk készítésén túl alkalmas videók digitalizálására, reklám klipek összeállítására is. A gyors videoszerkesztést asztali videomagnó és DVD felvevő teszi egyszerűvé.